Jag har varit intresserad av sport sedan jag var barn och har tävlat i gymnastik, simning och tennis. För ett par år sedan planerade jag att ta upp golfen som en ny aktivitet och blev rekommenderad av en kollega att läsa boken Golf för vuxna. Efter att ha studerat denna golfbok och deltagit på en golfkurs anordnad av Golf för vuxna, blev jag helt övertygad över hur enkelt och lätt det var att svinga en golfklubba. Men den mest intressanta delen för mig, som läkare, var hur smidig och skonsam denna golfsving var för min kropp! Det finns varken spänningar eller någon onaturlig rörelse som kan orsaka skador. Därför kan jag rekommendera alla golfare att använda Golf för vuxnas svingmetod.

Doktor Christina Wallin.
Legitimerad läkare på ett privat sjukhus. Hcp 32

Jag har behandlat “Golfpatienter” under många år. De vanligaste skadorna för golfare är i nedre ryggen, höft, knä, armbågar och handleder. I den traditionella ”tvåplanssvingen” utsätter du din kropp för stora påfrestningar, speciellt då du startar nedsvingen. Här skapas det mycket spänning mellan övre och nedre delen av ryggen. Detta ger stor belastning på den nedre delen av ryggen och kan orsaka allvarliga ryggproblem. Andra kroppsdelar som är utsatta genom denna onaturliga rörelse är dina höfter och knän, vilket kan leda till smärta och skador för resten av ditt liv. Dessa specifika problem är en av anledningarna till att många av mina patienter har slutat att spela golf. Numera rekommenderar jag alla mina golfvänner och patienter att övergå till “Sacke” Svingen (Golf för vuxna) då den är mer skonsam ur ett medicinskt perspektiv. Den minimerar också spänningar i nedre delen av ryggen samt minskar stressen i höfter och knän.

Doktor Claes Furst.
Legitimerad läkare och sjukgymnast, specialiserad på nack- och ryggbesvär. Hcp 14

Jag har mer än 30 års erfarenhet av att hjälpa alla typer av idrottare med olika idrottsrelaterade skador. Under åren har jag behandlat många toppidrottare och varit behjälplig för olika landslag från både Sverige och USA. Under många år har flera av mina kunder varit golfspelare, vilka genomgående har haft besvär med rygg, höfter och handleder. När Sacke konsulterade mig om rörelserna i den nya svingen förstod jag genast att denna nya svingmetod är en mycket mer skonsam golfsving för hela din kropp. Numera spelar jag själv enligt Golf för vuxna och rekommenderar konceptet till alla vuxna golfare. 

Lars Karlsson.
Sportskadespecialist. Ägare av Adductor Medical AB, en privat klinik specialiserad på idrottsskador. Hcp 15