Vi har utvecklat Golfvärldens enklaste golfsving

De senaste femtio åren har medelgolfaren inte blivit bättre golfspelare. Detta är anmärkningsvärt med tanke på att det mesta inom golfsporten har utvecklats otroligt mycket, ex:
Lättspelade golfklubbor, bollar med olika egenskaper, mobilkameror, Trackman, välskötta golfbanor och välutbildade tränare.
Trots detta har medelgolfaren inte blivit bättre!
När all annan sport utvecklats står medelgolfaren kvar och stampar på samma nivå som för femtio år sedan!
Tillsammans med PGA tränare, läkare, sportskadespecialist och sjukgymnast konstaterade vi att den ”traditionella fingergrepps/ rotationssvingen” som saluförs av golfindustrin är onaturlig och mycket komplicerad att utföra!
Och för att utveckla medelgolfaren var vi överens om att det behövdes en mycket enklare och naturligare golfsving. Efter flera års arbete med tester, analyser och träning var den enkla och naturliga golfsvingen klar att lanseras.

Sacke Frondelius skrev en bok om den enkla svingen!

Det var så det började!

Under ett antal år arbetade vi med att förenkla och förfina golfsvingen.
Vi har skalat bort många svåra och skadliga delar av den traditionella svingen, eftersom de är både onödiga och svåra att repetera. Nu anser vi oss kunna lära ut vår sving på ett enkelt och pedagogiskt sätt. 

Vi har haft grupper av nybörjare, medelhandicapare, låghandicapare samt elitspelare och fått väldigt bra gensvar. Vi ser att alla dessa grupper kan förbättra sig med hela eller delar av Golf för vuxnas koncept.

Vi är så övertygade om att den kommer att fungera för alla som ger den chansen. Det är lätt att lära sig svingen, den är skonsam att genomföra och framförallt är den enkel att repetera. Det är just det som kommer att göra dig nöjd! 

Golf för vuxna – en sving som är anpassad för vuxna

Konceptet Golf för vuxna är full ut anpassat för golfspelare som börjat som vuxna! Men det vi förstått så här i efterhand är att alla kan få bättre verkningsgrad med vår sving. Det finns exempel på duktiga juniorer som svingar med mycket Golf för vuxna i sin sving. Vår svingteknik finns med i utbildningen på vissa golfgymnasier och vi kan även se delar av tekniken hos flera av världens bästa spelare.

Grundaren Sacke Frondelius tillsammans med nöjd Golf för vuxna spelare