För vem passar Golf för vuxna för? Svar: Den passar alla! men störst effekt får de som startar sin golfkarriär efter de fyllt 20 år! Oavsett ålder, hcp, rörlighet eller andra förutsättningar som skiljer oss åt, kommer du att hitta intressanta förbättrings möjligheter och finna glädje, om du ger Golf för vuxna en chans. För de allra flesta är golfspelet en hobby och då är det väl meningen att man ska ha kul?

Vad är den största skillnaden mellan den traditionella golfsvingen och Golf för vuxna? Svar: Golf för vuxnas sving är mycket enklare att utföra eftersom det är färre rörliga delar jämfört med den traditionella svingen, detta medför att det är mycket mindre risk att svinga fel. Greppet skiljer sig och ska fattas i handen, som du fattar en hammare. Genom att göra detta skapas en en-planssving där klubbladet hela tiden pekar rätt i planet, både i baksvingen, i nedsvingen och genom bollträffen.

Vilka är de största fördelarna med Golf för vuxna? Svar: Lätt att lära sig och lätt att repetera. Bygger på rörelser som vi alla känner igen och som är skonsamma mot kroppen. Att ”slicen” försvinner omgående och oåterkalleligt.

Behöver jag köpa ny utrustning för att kunna spela Golf för vuxna? Svar: Nej.

Varför är Golf för vuxna betydligt mer skonsamt mot kroppen är den traditionella golfsvingen? Svar: Du slipper de skadliga rotationsrörelserna som den traditionella svingen bygger på. Det medför att du minskar påfrestningarna på rygg, nacke, höfter, knän och fotleder.

Kommer jag att slå längre eller kortare? Svar: Du kommer definitivt att slå rakare med bättre bollträff. För många, inte alla, medför detta också längre slag. Vi har sett att en del tappar något i längd i början, men efter en tid när de blivit trygga och ser att bollen går rakt, då ökar självförtroendet och då kan de slå hårdare och snabbare och därmed ökar längden. Anledningen till den ökade längden är att man träffar sweetspot oftare.

Är inte detta samma sving som Moe Norman (Natural Golf) använde? Vad är det för nytt med den? Svar: Det finns absolut likheter mellan dessa svingar. Men det är skillnader i grepp, uppställning och bollplacering. En stor skillnad är att vi inte tillämpar någon glidning med höfterna/knät i nedsvingen (detta kan bli en belastning på kroppen och orsaka sneda slag).

Om Golf för vuxna är så enkel och effektiv, varför spelar inte proffsen med den då? Svar: Vi ser redan idag, i den professionella golfen, likheter med våra svingtankar. Nästan alla tourspelare går mot en mer centrerad sving, kompaktare baksving och med mindre rotation i klubbladet. Vi tror att om 10 år kommer även yrkesspelarna att svinga väldigt likt vår sving, men kanske inte under någon ”namnettikett”.

Vi hör många som säger; ”jag har spelat med min sving i många år” – ”det är omöjligt att ändra den nu” – ”det blir för svårt och det lönar sig inte”Vad säger ni till dem? Svar: Du riskerar absolut inget om du testar Golf för vuxnas sving – tvärtom, du kan till och med få inspiration och kunskap som gör att din gamla sving förbättras! Vi vet att många lägger ner en hel del tid och pengar på sin golf och då är det trevligt att få tillbaka en tillfredsställande känsla av att ”yes, där satt den”. Vi tycker fler golfare ska få den känslan oftare.