För vem passar Golf för vuxna för? Svar: Den passar alla! Men störst effekt får de som börjar sin golfkarriär efter de fyllt 25 år! Oavsett ålder, hcp, rörlighet eller andra förutsättningar som skiljer oss åt, kommer du att hitta intressanta förbättrings- möjligheter och finna glädje med Golf för vuxnas enkla sving.

Vad är den största skillnaden mellan den traditionella golfsvingen och Golf för vuxna? Svar: Golf för vuxnas enplans-sving är mycket enklare att utföra eftersom det är färre rörliga delar jämfört med den traditionella svingen, detta medför att det är mycket mindre risk att svinga fel. Greppet skiljer sig och ska fattas i handen, som du fattar en hammare. Genom att göra detta skapas en en-planssving där klubbladet pekar rätt i planet, både i baksvingen, i nedsvingen och genom bollträffen.

Vilka är de största fördelarna med Golf för vuxna? Svar: Lätt att lära sig och lätt att repetera. Bygger på rörelser som vi alla känner igen och som är skonsamma mot kroppen. Att ”slicen” försvinner omgående och oåterkalleligt.

Behöver jag köpa ny utrustning för att kunna spela Golf för vuxna? Svar: Nej.(men det kan vara bra att kolla upp din utrustning! Framförallt: grepp, skaftstyvhet och lie)

Varför är Golf för vuxna betydligt mer skonsamt mot kroppen är den traditionella golfsvingen? Svar: Du slipper de skadliga rotationsrörelserna som den traditionella svingen bygger på. Det medför att du minskar påfrestningarna på rygg, nacke, höfter, knän och fotleder.

Kommer jag att slå längre eller kortare? Svar: Kolla Bryson DeChambeaus enplanssving! Du kommer definitivt att slå rakare. Du fårockså bättre bollträff och det medför längre slag. Vi har sett att en del tappar något i längd i början, men efter en tid när de blivit trygga med tekniken och ser att bollen går rakt, då ökar självförtroendet och därmed kan du slå hårdare och snabbare vilket medför att längden ökar. Anledningen till den ökade längden är att man får ut mer kraft från sina armar/handleder och att man träffar sweetspot oftare.

Är inte detta samma sving som Moe Norman (Natural Golf) använde? Vad är det för nytt med den? Svar: Det finns absolut likheter mellan dessa enplans-svingar. Men det är skillnader: grepp, uppställning och bollplacering skiljer sig. Och en stor skillnad är att vi inte tillämpar någon glidning med höfterna/knät i nedsvingen (detta kan bli en belastning på kroppen och orsaka sneda slag).

Om Golf för vuxna är så enkel och effektiv, varför spelar inte proffsen med den då? Svar: Vi ser redan idag, i den professionella golfen, likheter med våra svingtankar tex Bryson DeChambeau. Alla tourspelare går mot en mer centrerad sving, kompaktare baksving och med mindre rotation i klubbladet. Vi tror att om 10 år kommer många yrkesspelarna att svinga väldigt likt vår sving, men kanske inte under någon ”namnettikett”.

Vi hör många som säger; ”jag har spelat med min sving i många år” – ”det är omöjligt att ändra den nu” – ”det blir för svårt och det lönar sig inte”Vad säger ni till dem? Svar: Du riskerar absolut inget om du testar Golf för vuxnas enplans-sving – tvärtom, du kan till och med få inspiration och kunskap som gör att din gamla sving förbättras! Vi vet att många lägger ner en hel del tid och pengar på sin golf och då är det trevligt att få tillbaka en tillfredsställande känsla av att ”yes, där satt den”. Vi tycker fler golfare ska få den känslan oftare.