Historien om svingen

Sacke Frondelius är på väg hem från jobbet, en fredag. Plötsligt förändras allt. Sacke blir påkörd bakifrån och får allvarliga skador på bl a nacke och rygg. Första tiden efter olyckan är Sacke övertygad om att detta innebär slutet för hans golfspel. Efter en lång rehabilitering börjar han må bättre och funderar på att ta upp golfen igen. Tyvärr märker han att så fort han höjer klubban och vrider kroppen så strålar en fruktansvärd smärta från nacke och rygg ut i hela kroppen.

Men Sacke är en envis jäkel! Han bestämmer sig för att använda all sin kunskap om golfsvingen för att ta fram en sving, som både är skonsam och effektiv. Han konsulterar läkare, PGA instruktörer, elitspelare samt sjukgymnaster. Efter två år av tester, ihärdigt dokumenterande och övningar på drivingrangen hittar Sacke till slut en ny svingmetod som fungerar. Den är smärtfri, mer skonsam och till på köpet blir det fantastiskt bra golfslag.

Effektivare och mycket lättare att utföra

Det som ändå är mest häpnadsväckande är att den nya svingen visar sig vara mer logisk, har färre moment, är effektivare och är mycket lättare att utföra jämfört med de svingmetoder som marknadsförs av de etablerade aktörerna.

Den nya svingmetoden blir en succé. Bollen går spikrakt och längre än före olyckan. Sacke spelade vid ett tillfälle 136 hål i rad utan att missa en fairway! Sackes sambo, Carola Åberg, ger honom en första knuff mot att kommersialisera sin svingmetod. – Gör en bok för guds skull, säger hon. Och detta blir startskottet på Golf för vuxnas resa.

Golf för vuxna – ett namn som kräver sin förklaring

Golf för vuxna är inte bara för vuxna! Det har vi förstått så här i efterhand. Alla kan få större golfglädje med vår sving. Det finns till exempel många duktiga juniorer som svingar med mycket Golf för vuxna i sig. Vår svingteknik finns med i utbildningen på vissa golfgymnasier och vi kan även se tekniken hos en hel del av världens bästa spelare. Tittar vi på moderna spelare på PGA Touren så ser vi att många av dem är betydligt mer centrerade över bollen idag, än vad de var för bara några år sedan. Vi ser också hur de gärna står kvar på högerfoten i träffen, vilket ökar säkerheten. Dessa moment finner du också i Golf för vuxna.