Historien om svingen

Sacke Frondelius är på väg hem från jobbet, en fredag. Plötsligt förändras allt. Sacke blir påkörd bakifrån och får allvarliga skador på bl a nacke och rygg. Första tiden efter olyckan är Sacke övertygad om att detta innebär slutet för hans golfspel. Efter en lång rehabilitering börjar han må bättre och funderar på att ta upp golfen igen. Tyvärr märker han att så fort han höjer klubban och vrider kroppen, så strålar en stark smärta från nacke och rygg ut i hela kroppen.

Men Sacke är en envis jäkel! Han bestämmer sig för att använda all sin kunskap och erfarenhet om golfsvingar, för att ta fram en sving som är skonsam för honom. Han konsulterar läkare, PGA instruktörer, elitspelare samt sjukgymnaster. Efter två år av tester, ihärdigt dokumenterande och övningar på drivingrangen, hittar Sacke till slut en ny svingmetod som fungerar. Den är smärtfri, mer skonsam och till sin stora överraskning så producerar den ”nya svingen” också fantastiskt bra golfslag.

Effektivare och mycket lättare att utföra

Det som ändå är mest häpnadsväckande är att den nya svingen visar sig vara mycket lättare att utföra jämfört med de svingmetoder som marknadsförs av de etablerade aktörerna.

Den nya svingmetoden blir en succé. Bollen går spikrakt och längre än före olyckan. Sacke spelade vid ett tillfälle 136 hål i rad utan att missa en fairway! Sackes sambo, Carola Åberg, ger honom en första knuff mot att kommersialisera sin svingmetod. – Gör en bok för guds skull, säger hon. Och detta blir startskottet på Golf för vuxnas resa.

Under ett antal år har vi arbetat med att förenkla och förfina vår svingteknik. Vi har skalat bort många svåra och skadliga delar av den traditionella svingen, eftersom de är både onödiga och svåra att repetera. Nu anser vi oss kunna lära ut vår sving på ett enkelt och pedagogiskt sätt. 

Vi har haft grupper av nybörjare, medelhandicapare, låghandicapare samt elitspelare och fått väldigt bra gensvar. Vi ser att alla dessa grupper kan förbättra sig med hela eller delar av Golf för vuxnas koncept.

Vi är så övertygade om att den kommer att fungera för alla som ger den chansen. Det är lätt att lära sig svingen, den är skonsam att genomföra och framförallt är den enkel att repetera. Det är just det som kommer att göra dig nöjd! 

Golf för vuxna – en sving som är anpassad för vuxna

Konceptet Golf för vuxna är full ut anpassat för golfspelare som börjat som vuxna! Men det vi förstått så här i efterhand är att alla kan få bättre verkningsgrad med vår sving. Det finns exempel på duktiga juniorer som svingar med mycket Golf för vuxna i sin sving. Vår svingteknik finns med i utbildningen på vissa golfgymnasier och vi kan även se delar av tekniken hos flera av världens bästa spelare.