Vem passar Golf för vuxna för?
Svar: Vi anser att den passar alla, med undantag av de få som slår bollen rakt, långt och precis dit de önskar. Oavsett ålder, hcp, rörlighet eller andra förutsättningar som skiljer oss åt, kommer du att kunna finna glädje i att ge Golf för vuxna en chans. För de allra flesta är golfen en hobby och då är det väl meningen att man ska ha kul?

Vad är den största skillnaden mellan den traditionella golfsvingen och Golf för vuxna?
Svar: Greppet. Greppet ska fattas mitt i handen, som du fattar en hammare eller ett tennisrack. Genom att göra detta skapas en sving där klubbladet hela tiden pekar rätt i planet, både i baksvingen, i nedsvingen och genom bollträffen. I Golf för vuxna är det ytterst få rörliga delar jämfört med den traditionella svingen, detta medför att det är färre saker som kan gå fel.

Vilka är de största fördelarna med Golf för vuxna?
Svar: Lätt att lära sig och lätt att repetera. Bygger på rörelser som vi alla känner igen och som är skonsamma mot kroppen. Att den nästan är omöjlig att slica med, är det också många som uppskattar mycket.

Behöver jag köpa ny utrustning för att kunna spela Golf för vuxna?
Svar: Nej absolut inte.

Varför är Golf för vuxna betydligt mer skonsamt mot kroppen är den traditionella golfsvingen?
Svar: Du slipper de skadliga rotationsrörelserna som den traditionella svingen bygger på. Det medför att du minskar påfrestningarna på rygg, nacke, höfter, knän och fotleder.

Kommer jag att slå längre eller kortare?
Svar: Du kommer definitivt att slå rakare med bättre bollträff. För många, inte alla, medför detta också längre slag. Vi har sett att en del tappar något i längd i början, men efter en tid när de blivit trygga och ser att bollen går rakt, då ökar självförtroendet och då kan de faktiskt slå hur hårt de vill och därmed ökar längden. Anledningen till den ökade längden är att man får en bättre bollträff eftersom bladet hela tiden är square.

Är inte detta samma sving som Moe Norman (Natural Golf) använde? Vad är det för nytt med den?
Svar: Det finns absolut likheter mellan dessa svingar. Dock finns det skillnader i grepp, uppställning och bollplacering. Den största skillnaden är dock att vi inte tillämpar någon glidning med höfterna/knät i nedsvingen, då detta blir en belastning på kroppen och kan orsaka sneda slag.

Om Golf för vuxna är så enkel och effektiv, varför spelar inte proffsen med den då?
Svar: Vi ser redan idag, i den professionella golfen, likheter med våra svingtankar. Nästan alla tourspelare går mot en mer centrerad sving, kompaktare baksving och så få rörliga delar som möjligt. Vi tror att om 10 år kommer även yrkesspelarna att svinga väldigt likt vår sving, men kanske inte under någon ”namnettikett”.

Vi hör många som säger; ”jag har spelat med min sving i många år” – ”jag kan säkert inte ändra den nu” – ”det blir för svårt och det är säkert inte lönt”Vad säger ni till dem?
Svar: Du riskerar absolut inget om du testar Golf för vuxnas sving – tvärtom du kan till och med få inspiration och kunskap som gör att din gamla sving förbättras! Vi vet att många lägger ner en hel del tid och pengar på sin golf och då är det trevligt att få tillbaka en tillfredsställande känsla av att ”yes, där satt den”. Vi tycker fler golfare ska få den känslan oftare, och vågar man inte prova då är det svårt att förvänta sig ett annat resultat.